Dejan Marković (29), rodom iz sela Porodin kod Velike Plane, koji je u četvrtak popodne izazvao karambol u Ulici Strahinjića Bana u centru Beograda, uhapšen je iste noći na graničnom prelazu kod Kladova.

Kako je saopšteno iz MUP, Marković je uhapšen prilikom pokušaja da pređe granicu kod Rumunije, a po hapšenju određeno mu je najpre dvodnevno zadržavanje. Kako saznaje Blic, on bi sutra trebalo da bude doveden u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, gdje bi tužiocu trebalo da objasni okolnosti teške nesreće koju je izazvao.

U međuvremenu, Stefan M. (43) i njegova supruga Slađana M. (33), koji su juče povrijeđeni tokom divljanja osumnjičenog, zadržani su na liječenju u Urgentnom centru i van životne opasnosti su. Njihova trogodišnja kćerka prevezena je u Institut za majku i dijete.

– Žena je zadobila teže povrede i zadržana je u jedinici intenzivne njege, dok je muškarac lakše povrijeđen i nalazi se na odjeljenju Urgentnog centra. Oboje su van životne opasnosti – rečeno je u Urgentnom centru.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Šta se tačno dogodilo u četvrtak oko 18 sati na uglu ulica Strahinjića Bana i Kneginje Ljubice? Automobil marke BMW francuskih registarskih oznaka kretao se iz pravca Kalemegdana kada se na raskrsnici sudario sa automobilom marke “suzuki”. Potom je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u parkirane automobile, a “nisan kaškai” se od siline udarca zakucao u baštu kafića u kojoj je u tom momentu bilo više ljudi, među njima i povrijeđena tročlana porodica.

Momak koji je za dlaku izbjegao povrede ispričao je za “Blic” da osim jakog udarca nije tačno mogao da vidi šta se zapravo desilo.

– Samo sam razmišljao kako da spasem ljude koji su u momentu nezgode sjedeli na metar od mene i u koje je udario auto. Sve se desilo u sekundi. Nisam mogao da vidim kada je vozač pobjegao, pa zato ne mogu ni da tvrdim ko je vozio. Kasnije sam video čovjeka koji je tvrdio da je suvozač u BMW, a koji se pravdao i objašnjavao šta se desilo – kaže očevidac iz kafića. Stravičan udes trgao je i komšije iz okolnih stambenih zgrada koji su istrčali da vide šta se dogodilo.

– Ljudi su bili zaglavljeni između vozila i zida. Zapomagali su, svuda je bilo krvi. Stolovi i stolice su bili ispreturani, sve polomljeno, a vozila su bila uništena – ispričao je vidno potreseni komšija.

Otac uhapšenog Dejana Markovića, Dragan, ispričao je novinarima da se njegov sin uplašio nakon što se dogodio stravičan sudar, te je od straha pobjegao.

– Ne znam šta se tačno dogodilo tada. Sina sam vidio pošto je uhapšen. Rekao mi je da je pobjegao sa mjesta nesreće jer se uplašio, jer su svi počeli da ga napadaju i viču – kaže Dragan.

Prema njegovim riječima, njegov sin rođen je u Francuskoj, gdje i sada živi. Da ironija bude veća, ovaj muškarac koji je izazvao nesreću zapravo je, kako njegov otac kaže, profesionalni vozač.

Srpskainfo