Pored nabrojanih dokumenata koja su potrebna za pregled kod ovog doktora, pokloni nisu na spisku!

Srbiji važe pravila kakvih nigde nema.

Naime, jedan od takvih običaja koji se prosto podrazumevaju je taj da se lekaru, ili službenici na šalteru pokloni po neka flaša pića, sok, čokolada ili neki drugi poklon.

Lekari i sestre na ovo se nikad nisu bunili, a poklone su prihvatali oberučke, sve do dolaska novog zakona koji se tiče upravo poklona, a koji propisuje kolika njihova vrednost sme biti. 

Izgleda da je to lekare malo zastrašilo, pa su neki rešili da poklone više ne primaju… ili je to, ili i dalje ima onih koji rade za platu, i da za posao koji rade ne očekuju poklone.

Naime, internetom kruži natpis okačen ispred ordinacije u Institutu za reumatologiju u Beogradu, putem kojeg je lekar želeo da obavesti svoje pacijente da on ne prima nikakve poklone.

Pored nabrojanih dokumenata koja su potrebna za pregled kod ovog za sada nepoznatog doktora čija je ordinacija na slici ispod, napomenuto je:

Osoba sa fejsbuka koja je ovo fotografisala navodi da je ušla u drugu ordinaciju prekoputa, gde je doktor pored stola na kojem je bio kompjuter; imao još jedan sto na kojem je stajala gomila ukrasnih kesa.

Takođe, prema rečima iste osobe, u međuvremenu je još jedan doktor izašao iz svoje sobe završivši smenu i krenuo kući u rukama noseći nekoliko ukrasnih kesa.

Prema rečima očevidaca, mislili su da se takve stvari ne podrazumevaju i da nema potrebe isticati da “pokloni nisu dobrodošli”.

Espreso.rs