epa06301503 (FILE) - The Facebook icon is displayed through glasses in Taipei, Taiwan, 28 April 2017 (reissued 01 November 2017). The social media giant Facebook is to report their 3rd quarter 2017 results on 01 November 2017 after markets close. EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Dva radnika kompanije Fejsbuk izložena su sarinu u sjedištu zgrade u Kaliforniji, prenosi Skaj njuz. Kako se navodi, incident se dogodio u sobi za poštu.

– Imamo dva moguća izlaganja, ali oni trenutno ne pokazuju nikakve znakove ili simptome – rekao je Džon Džonston iz lokalne vatrogasne jedinice.

Kompanije poznate društvene mreže posjeduje spravu koja može da otkrije opasne supstance. Upravo ta mašina je obavijestila radnike.

Portparol Fejsbuka Entoni Harison rekao je da su po otkrivanju sumnjive pošiljke evakuisane četiri zgrade, kao i da policija trenutno sprovodi istragu.

Za sada su, kako je dodao, tri od četiri evakuisane zgrade detaljno pretražene i dato je zeleno svjetlo da se u njih vrate zaposleni.

Inače, sarin je visoko toksično hemijsko oružje koje može da ubije u roku od nekoliko minuta i 26 puta je smrtonosniji od cijanida. Radi se o otrovu koji napada nervni sistem čovjeka.

(Blic)