Policija iz Novog Grada uhapsila je osobu čiji su inicijali D.S. iz Petrinje zbog sumnje da je u mjestu Rudice u opštini Novi Grad izvršila krađu iz vjerskog objekta Srpske pravoslavne crkve.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je ova osoba osumnjičena da je između 3. i 4. jula nasilno ušla u vjerski objekat odakle je ukrala određen broj crkvenih predmeta.

Kod ove osobe su pronađeni i privremeno oduzeti ukradeni predmeti.

Pripadnici Policijske stanice Prijedor dva su u prethodnom periodu, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Kozarac, uhapsili osobu čiji su inicijali S.D. iz Prijedora zbog sumnje da je u mjestu Kozarac izvršila krađu iz objekta Srpske pravoslavne crkve.

– Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičena osoba u noći između 20. i 21. juna nasilno ušla u vjerski objekat odakle je ukrala određen iznos novca i nekoliko crkvenih predmeta. Kod ove osobe su pronađeni ukradeni predmeti – navodi se u saopštenju.

Policija je istragom utvrdila da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv D.S. i S.D. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu teška krađa.

SRNA/Srpskainfo