Olujno nevrijeme pogodilo je danas u popodnevnim časovima Republiku Srpsku. Protivgradna zaštita dejstvovala je sa ukupno 106 raketa.

Nevrijeme je zahvatilo Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Bijeljinu, Ugljevik, Lopare, Doboj, Stanare i Srebrenicu.

Direktor Protivgradne preventive Republike Srpske Tihomir Dejanović rekao je za Srnu da više nema opasnosti od velikog gradonosnog oblaka koji je pričinio manju štetu u opštinama uz rijeku Savu, jer je od Srpca oblak ponovo otišao u pravcu Hrvatske.

Srbac (Foto: RTRS)

Srbac (Foto: RTRS)

– Na svu sreću, ovo nevrijeme koje je prošlo zahvatilo nas je samo jednim manjim dijelom. Veći dio je bio preko Save u Hravtskoj. Mi smo dejstvovali na ovo što je prošlo od Kozarske Dubice do Srpca, gdje je oblak ponovo otišao u Hrvatsku – rekao je Dejanović.

Gradiška (Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija)

Gradiška (Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija)

On kaže da je dejstvovano i na području Doboja i opštine Stanari, te na području Semberije i majevičkih opština Lopare i Ugljevik.

– Na području Semberije i Majevice, odnosno Bijeljine, Ugljevika i Lopara, dejstvovanje se nastavlja – rekao je Dejanović.

Srbac (Foto: RTRS)

Srbac (Foto: RTRS)

On kaže da nevrijeme u većini opština nije trajalo dugo i da je sve prošlo bez velikih šteta.

Srbac (Foto: RTRS)

Srbac (Foto: RTRS)

Dejanović kaže da je bila namjera da dejstvuju i na području Srebrenice i Bratunca, ali da nisu dobili odobrenje od Aerodroma Tuzla.

RTRS