Bikovi su najskloniji opsesivno-kompulzivnim poremećajima, Škorpije i i Rakovi se više nego drugi povlače u sebe.

Ovan

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja ličnosti to će biti isprekidan eksplozivan poremećaj. Karakterizuju ga snažni ispadi besa koji nisu u skladu sa situacijom.

Bik

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako sa njima uđete u raspravu to bi moglo da potraje satima. Sve dok vas ne uveri da je u pravu. Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulzivnog poremećaja jer ako nije po njihovom skloni su panici.

Blizanci

Imaju zavisničku ličnost. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose da budu sami i imaju konstantnu potrebu da se osećaju voljeno i željeno i to im stalno iznova treba potvrđivati. Najizgledniji im je razvoj zavisničkog poremećaja ličnosti.

Rak

Skloni su da prave zidove oko sebe. Rade to iz straha da će ih neko povrediti, a vrlo često je taj strah potpuno neutemeljen. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti.

Lav

Prirodno su ponosni i neretko misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

Devica

Ako povredite devicu, ona se može pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu osobu. Ne podnose da budu same i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

Vaga

Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, dobrobit pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpija

Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonima da prave zidove oko sebe. To kod škorpija može rezultirati izbegavanjem svih društvenih situacija, razgovora uopšte i povlačenjem u sebe. Uprkos tome, i dalje žele da budu blizu drugih. Kod njih je najizgledniji izbegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strelac

Sa svojim prirodnim šarmom skloni su da ga iskoriste i za svoje mračnije potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvataju drugačije. Oni mogu razviti antisocijalni poremećaj ličnosti.

Jarac

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu paničiti pa su skloni poremećajima ako nije sve “kako treba”.

Vodolija

Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda na tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je pređu, često imaju karakteristike šizotipnog poremećaja ličnosti. To znači da imaju čudna verovanja o načinu na koji svet funkcioniše, a ponekad uključuje i iluzije da su sposobni da čitaju tuđ um.

Ribe

Vrlo su osetljive, a posebno na tuđe mišljenje o njima. Kao rezultat toga, često postaju zavisno od tuđe pažnje. Kad se to i njihova romantična i nežna ličnost spoji, moguć je razvoj histrionskog poremećaja ličnosti. To znači da postaju zavisnici o pažnji u punom smislu te reči.

Izvor: 24sata.hr