Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorio je danas dionicu asfaltnog puta Gornja Marićka-Stojnići u dužini od 500 metara za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 52.000 KM.

“Riječ je o projektu asfaltiranja puteva u seoskim područjima i ovo su sve putevi koji su korisni za građane ovih sela i ,recimo, ovaj put se dalje produžava još tri kilometara sve do tzv.banske ceste koja ide od Banja Luke preko Bronzanog Majdana do Sanskog Mosta”, istakao je Đaković.
On je dodao da postoje planovi da se u narednom periodu povežu Busnovi i Ravni Gaj sa tom cestom, a onda bi se razmiljalo i o povezivanju ova tri kilometra, što bi po Đakovićevom mišljenju bilo veliko približavanje ovih udaljenih područja većim centrima., Prijedoru i Banja Luci.
” Grad čini ono što može za svoje strane da uradi u oblasti infrastrukture iz svojih sredstava, ali nastojimo da aktiviramo i republičke organe da i oni urade svoj dio posla i to sve skupa čini jednu dobru saobraćajnu cjelinu za grad Prijedor”, rekao je Đaković.
On je najavio i početak radova na izgradnju tercijarne mreža i kućnih priključaka sa vodovoda Crno Vrelo tako da će i u tom pogledu mještani ovog područja dobiti kvalitetnije uslove za život.
Član Savjeta Mjesne zajednice Gornja Marićka Momir Stojnić istakao je da će novi asfalt dobro doći za mještane ovih sela budući da je riječ o rubnom području grada.
” Ovo je ujedno nastavak korektne saradnje za Gradskom upravom i nadamo se i nastavku te saradnje kroz projekat vodovod Crno Vrelo koji uz ovaj asfalt znači puno za ove mještane da bi opstali ovdje, a da bi se oni koji su otišli odavde , vratili”, rekao je Stojnić.
On je dodao da sve to ima veliki značaj za razvoj ovog sela.
” U onom selu gdje se okreće autobus, znate kako je..” rekao je Stojnić.

prijedorgrad.org

Video: Kozarski