U Industrijskoj zoni “Celpak” položen je kamen temeljac za izgradnju pogona preduzeća “Raki” u kojem će se proizvoditi fasadne mreže i plastične lajsne, a vrijednost investicije iznosi 500.000 KM.

Riječ je o novom preduzeću kojim se proširuje djelatnost postojeće građevinske forme “Stomil”, a koja na području Prijedora radi već 19 godina.

Završetak radova na izgradnji pogona očekuje se sredinom iduće godine.

Vlasnik firme “Raki” Miroslav Radivojac rekao je novinarima da će izgradnjom novog objekta proširiti postojeću proizvodnju i zaposliti nove radnike.

“Riječ je o objektu površine 900 metara kvadratnih, u kojem će se proizvoditi fasadna mrežica i pe-ve-ce lajsne. Ukupno zapošljavamo 15 radnika, a završetkom ovog projekta biće zaposleno još najmanje 10 radnika”, dodao je Radivojac.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je rekao da je broj novoosnovanih preduzeća u Industrijskoj zoni “Celpak” sve veći.

“Ovo je peti kamen-temeljac u Industrijskoj zoni. Ovdje se završava objekat `Kolektor`, tu je `MM plastik`, koji planira proširiti poslovni prostor, postavili smo kamen temeljac za firmu `Edna metalvorking`, što uz ovaj novi najavljeni pogon predstavlja mogućnost za nova zapošavanja”, potvrdio je Đaković.

Video: Kozarski

Foto: prijedorgrad.ogr