U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno i veoma toplo, poslije podne očekuju se kratkotrajni pljuskovi na zapadu, a kasnije i šire, uz dnevnu temperaturu vazduha od 25 do 30, na planinama od 20, a na jugu oko 32 stepena Celzijusa.

Ujutro će na sjeveru biti umjereno oblačno, tokom dana sunčano i još toplije, uz promjenljivu oblačnost koja se od sjeverozapada premješta ka istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije popodne ponegdje u Krajini mogući su lokalni pljuskovi i grmljavinski procesi, kasnije na sjeveru i u centralnim predjelima, a prema večeri na sjeveroistoku i na istoku.

Na jugu će preovladavati suvo i sunčano, te veoma toplo.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar na zapadu, u ostalim predjelima umjeren, u zoni nestabilnosti pojačan južni i jugozapadni.

Temperatura vazduha u 8 časova: Sokolac i Kalinovik 10, Šipovo 11, Gacko i Čemerno 12, Han Pijesak, Rudo i Foča 13, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Višegrad 14, Sarajevo, Banjaluka, Ribnik, Novi Grad i Nevesinje 15, Prijedor 16, Bihać, Zenica, Tuzla i Zvornik 17, Bileća, Srbac i Doboj 18, Brčko, Mrakovica i Bijeljina 19, Trebinje 20, te Mostar 21 stepen Celzijusa.

SRNA/Srpskainfo