U porti hrama Svetog proroka Ilije, po treći put, održano je “Veće izvorne pjesme”, a nastupilo je 16 pjevačkih grupa iz Prijedora i okoline. U pitanju je manifestacija revijalnog karaktera, u kojoj su svi pobjednici i kojoj je krajnji cilj njegovanje izvorne pjesme i kulture naroda sa ovih prostora, poručio je Draško Vujić, član Organizacionog odbora.

– Bilo je teško odabrati samo 16 grupa, jer svi žele da nastupaju ovdje. Ali, ljudi su imali razumijevanja. Već dogodine će priliku za pjevanje ovdje dobiti neke druge pjevačke grupe – rekao je Vujić.

Protonamjesnik, Dragan Hrvaćanin rekao je đa je očigledno da interesovanja ima, jer su prve godine organizatori pozivali grupe, a sad se sami javljaju za učešće. – Dobro je da se ovako čuvaju srpski običaji i tradicija. Zajedno sa tim i naša pravoslavna vjera, ovdje pored naše svete crkve – poručio je Hrvaćanin.

Ovoj manifestaciji prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš. – Ovo je bilo još jedno divno ljetnje veče, veče kulture i tradicije našeg naroda. Još jedna u nizu manifestacija koje se organizuju u okviru “Prijedorskog ljeta kulture” – rekao je Miljuš.

Z.J./Kozarski