Umjesto da smo dvije i po decenije nakon završetka građanskog rata u finišu puta koji nas vodi ka pravnoj državi, Srpska i BiH ne mogu da se otrgnu iz ruku kriminala i javašluka.

Pokazuju to svakodnevno mnogi primjeri. Istina je ono što boli većinu funkcionera u ovoj državi, a kad ona ispliva na vidjelo po običaju krivi su novinari. Niko ne postavlja pitanje zašto osobe sklone kriminalu i korupciji dolaze na funkcije, već se traži kanal kojim je istina, odnosni njihove zakulisne radnje došle do medija.

Novinari „EuroBlica“ i Srpskainfo često su bili meta mnogim praznoglavićima obučenim u funkcionerska odijela. A šta tek reći za ljekare. Očekujete da od takvih akademaca dobijete pomoć, a ono direktorica Doma zdravlja iz Prijedora Slavica Popović obruka sve medicinske radnike. Zlokobna poruka koju je poslala našoj dopisnici, samo zbog toga što je radila svoj posao, zaslužuje najžešće osude. Ovo nije napad na jednog novinara, već na sve ljude koji rade u medijima.

Očekujemo da će gospođa Popović uskoro biti razriješena dužnosti, jer uz ovakve ljude svi napori ministra Šeranića da zavede red u zdravstvu biće uzaludni.

Naši i ostali novinari su u protekle dvije decenije mnogo puta bili na meti raznih praznoglavih i sitnih direktorčića i stranačkih funkcionera niskog morala. Takvi jadni i ne znaju da na funkcije nisu došli zbog pretjerane pameti, već zbog odanosti i vjernosti svojim stranačkim šefovima. E, upravo iza tih i takvih šefova kriju se oni sa kupljenim diplomama, udobno smješteni, najčešće, u fotelje savjetnika. Mnogi od njih idu toliko daleko da pojedinim kolegama iz drugih medija žele da određuju i naslove tekstova. Ovdje to neće moći!

Republiku Srpsku smo stvorili kako bi ona čuvala interese srpskog naroda i svih njenih građana, a ona izgleda sve više štiti interese sitnih i krupnih lopova i mešetara. „EuroBlic“ i Srpskainfo nisu i neće nikad biti ni vlast ni opozicija. Bili smo i bićemo glas zdravog razuma, evropskih vrijednosti, modernizacije društva…

Znamo dobro da takav glas mnogima ne odgovara, ali bez obzira na sve provokacije i prijetnje i dalje ćemo pisati o političkim ujdurmama, javašluku u državnim institucijama, lopovlucima iz perioda privatizacije, kao i o problemima građana.

Naši prioriteti su bili i biće problemi malog čovjeka.

Srpskainfo