Muškarci smatraju da žene i te kako treba da učestvuju u plaćanju računa

Iako je nepisano pravilo da na prvom sastanku, a neretko i kasnije, muškarci plaćaju račune vremena su se uveliko promenila.

Moderno doba donelo je mnoge promene u navikama u plaćanju, pa su sada žene često te koje insistiraju da učestvuju u podeli računa u restoranu ili kafiću. I dok mnogi smatraju da džentlmenstvo podrazumeva da se muškarac hvata za novčanik, drugi su pristalice da veza ne sme biti jednostrana.

celebrate-proslava, vino, koktel, sampanjac, mladi, leto, druzenje, flert,

Foto: pixabay.com

Sudeći po nedavnom istraživanju to misle i muškarci. Nova studija koja je ispitala 17 hiljada ljudi na temu ko bi trebalo u vezi da se hvata za novčanik pronašla je da muškarci i žene različito razmišljaju.

Oko 39 odsto žena priznalo je da se nada da će muškarci odbiti njihovu ponudu da učestvuju, a 44 odsto žena se uvredi kada muškarac odbije i očekuje od njih da plate deo računa.

Ipak, skoro dve trećine momaka reklo je da misle da bi žene trebalo da učestvuju u plaćanju računa, a skoro polovina od njih odnosno 44 odsto kaže da bi prestali da se zabavljaju sa ženom koja očekuje da oni sve plate.

Međutim i pored toga čak 76 odsto momaka se oseća krivim ako prihvati novac od svoje partnerke.

(Telegraf.rs)