Predstavom “Celo telo tu me boli” banjalučkog Gradskog pozorišta “Jazavac” Banjaluka večeras će u Prijedoru biti nastavljena manifestacija “Ša ulica”, koja je uvod u ovogodišnji “Ša fest”, posvećen rano preminulom prijedorskom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši.
Banjalučani će predstavu igrati pod otvorenim nebom na Trgu majora Zorana Karlice od 20.45 časova, gdje je sinoć glumac Branko Đurić Đuro izveo stendap komediju “Đurologija” pred više stotina gledalaca.

Prethodno su svoje umijeće pokazali polaznici Škole glume Deana Batoza.

Prije večerašnje predstave, u 19.00 časova sugrađanima će se predstaviti luktarska i dramska sekcija Osnovne škole “Desanka Maksimović” i radionica Kreativno-edukativnog centra “Jakša”.

Osim na teatar pozornici kod Patrije, “Ša ulica” odvija se i na muzičkoj pozornici na Malom trgu, gdje će večeras nastupiti orkestar harmonika “Skaj glori” prijedorske Muzičke škole, banjalučki “Bendoneon skver” i prijedorski bend “Bećari”.

Treća lokacija je prostor ispred Galerije “Sreten Stojanović”, gdje ljubitelji likovne umjetnosti mogu da pogledaju izložbu radova nastalih u “Ša koloniji”, koja je okupila Mikšine kolege sa klase, a predviđene su i art radionice za najmlađe, prezentacija linoreza, vajanja i dvije prijedorske škole slikanja.

Svi sadržaji “Ša ulice” su besplatni i traju od 19.00 časova do ponoći.

Nakon “Ša ulice”, slijede dvije festivalske večeri u LJetnoj bašti. Svirke sutra počinju u 21.00 čas, a nastupaju “Ajri ef-em”, “Štutgart onlajn”, “Partibrejkersi”, “LET tri” i “Smouk mardeljano”.

U subotu, 10. avgusta, svirke počinju u 20.30 časova, a predstaviće se “Sajana”, “Mort”, “Zoster”, “TBF”, Vojko V i “Mikri Maus” i Bvana. Za afterparti prvo veče je zadužen di-džej Inis, a drugo di-džej Fet V.

“Ša fest” se održava u okviru “Prijedorskog ljeta kulture 2019. godine”, uz podršku grada Prijedora i prijedorske Turističke organizacije, a partneri i prijatelji festivala su “Jelen pivo”, “Senzejšn”, Adiko banka, “Željeznice Republike Srpske”, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, “Austronet” i “Arselor Mital Prijedor”.

“Ša fest” osnovan je prošle godine u znak sjećanja na Prijedorčanina Dalibora Popovića Mikšu, frontmena grupe “Tatu”, koji je preminuo u 37. godini.