Ono što je obećao u kampanji uoči vanrednih izbora u Područnom Fudbalskom savezu Banjaluka predsjednik Vico Zeljković počeo je i da ispunjava, a na prvo mjesto, ispred svega i svih, postavio je klubove.

Naime, PFS Banjaluka večeras je obavijestio javnost da je finansijski pomogao klubove sa svog područja u plaćanju dijela kotizacije i pomoći u učešću u takmičenjima. U saopštenju PFS Banjaluka stoji sljedeće obavještenje:

“Ovim putem želimo informisati medije da je Upravni odbor Područnog fudbalskog saveza Banja Luka, na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem na današnjoj sjednici između ostalog, razmatrao i prijedlog pomoći klubovima članovima PFS Banja Luka za takmičarsku 2019/20. god.

Kao i prošle godine, svi klubovi koji se takmiče u ligama FSRS (prva, druga i regionalna) dobijaju pomoć u iznosu pola kotizacije za sezonu, i to:

Prva liga – pomoć u iznosu od 4000,00 KM po klubu

Druga liga – pomoć u iznosu od 2000,00 KM po klubu

Regionalna liga – pomoć u iznosu od 1000,00 KM po klubu

Svi klubovi prve, druge i regionalne lige dobijaju i jednokratnu pomoć u iznosu od 1000,00 KM.

Klubovi učesnici PFL Banja Luka oslobođeni su plaćanja 50% kotizacije, a Savez će snositi i troškove službenih lica u cjelokupnom iznosu.

Ukupan iznos koji će biti uplaćen kao pomoć klubovima je 64.450,00 KM.

Područni fudbalski savez Banja Luka uvijek je radio u interesu svih klubova pa će nastojati da ovaj trend nastavi i u budućnosti.”

SportDC