Organizovali su ga Popovićevi prijatelji, kako bi duh ovog umjetnika nastavio da živi u gradu u kojem je počela njegova karijera.
Dalibor Popović Mikša, koji je preminuo u 37. godini, bio je pjevač i gitarista prijedorskog rok-benda “Tatoo” i akademski slikar. Prijedorčanima je ostao u lijepom sjećanju, zbog čega podržavaju održavanje “Ša festa”.
– Drago mi je što u Prijedoru postoji ovakav događaj, iako je povod bio tužan. Međutim, lijepo je da očuvamo sjećanje na našeg Mikšu – kaže Parijedorčanka Sanja Macanović.
Prve večeri “Ša festa” nastupili su beogradski “Partibrejkersi”, “Štutgart Onlajn” i “Ajri EF-Em”, riječki “Let 3” i beogradski reper Smouk Mardeljano.
Druge večeri “Ša fest” nastupili su splitski “Ti-Bi-Ef” i Vojko V, mostarski “Zoster”, prijedorska “Sajana” i beogradski reperi Mikri Maus i Bvana.
Kao i prošle godine, i ovogodišnji prihod od prodatih ulaznica i pića, ići će u fond Udruženja “Ša fest”.
U ovom Udruženju kažu da kupovinom ulaznica posjetioci ulažu u kulturu i umjetnost.
– Udruženje smo organizovali početkom ove godine i ima za cilj da podrži mlade, neafirmisane umjetnike, mahom muzičare i slikare i da im obezbijedi njihove koncerte i izložbe. Fond će služiti da obezbijedimo sve što je potrebno za sljedeći “Ša fest” – navela je Nataša Kuridža, portparolka “Ša festa”.
Sjajna atmosfera, ljetna bašta prepuna mladuh ljudi željnih dobre muzike i kvalitetnih gostiju, pjevanje u glas zajedno sa muzičarima samo su neka od obilježja festivala uz napomenu svih da je organizator položio sve ispite profesionalnosti.

RTRS/prijedor24h