Trogodišnja Milica Јeličić iz Ljeskara kod Prijedora boluje od tumora na kičmenoj moždini i treba našu pomoć! Ona se trenutno nalazi u Klinici za majku i dijete u Beogradu, gdje će nakon osam primljenih terapija biti podvrgnuta transplantaciji koštane srži. Da bi dobila ovu bitku i nastavila liječenje u Italiji, maloj Milici neophodno je 200.000 evra.

Miličini problemi počeli su u decembru prošle godine. Do tada zdrava djevojčica izgubila je boju u licu i dobila povišenu temperaturu koja je trajala danima, a potom je uslijedio šok i dijagnoza – tumor na kičmenoj moždini. Nakon jednog ciklusa terapije primljene u Beogradu, vraćena je u Banjaluku, gdje joj se situacija stabilizovala. Međutim, nedavnom kontrolom ustanovljeno je da je tumor metastazirao na kosti.

– Milica je danas završila četvrtu hemoterapiju, ukupno osam od operacije. Sad će biti napravljena pauza, nakon čega će biti ponovljen skener. Nakon toga ćemo vidjeti da li treba još koja terapija, pa slijedi transplantacija koštane srži – ističe Miličina majka, Marijana Јeličić.

Nakon transplantacije, Milicu očekuju zračenja i imuno-terapije koje su veoma skupe. Za nastavak liječenja u Đenovi neophodno je 200.000 evra, koje porodica Јeličić nema. Stupili su u kontakt i sa republičkim Fondom solidarnosti, a zvanični zahtjev za pomoć biće upućen odmah nakon prikupljanja neophodne medicinske dokumentacije.

Za to vrijeme, humanost na djelu su pokazali Miličini sugrađani. Na većem broju mjesta u gradu prikuplja se novac, koji će biti proslijeđen porodici Јeličić. U akciju su se uključili i ugostitelji.

U porodici Јeličić uvjereni su da će hrabra Milica dobiti i ovu, najtežu bitku, a sve će biti mnogo lakše uz pomoć dobrih ljudi. Svi koji žele da pomognu liječenje Milice Јeličić, mogu to da urade putem navedenih žiro-računa.

RTRS