MUP Srbije objavio je video-snimak hapšenja četvrostrukog ubice iz Јabukovca. Nakon stravičnog zločina koji se 7. avgusta dogodio u tom selu, kada su ubijene četiri osobe na imanju Raje Kazimirovića, osumnjičeni Davor P. (35) jutros je uhapšen.

Novosti javljaju da je on nakon hapšenja priznao zločin i rekao da je sve uradio zbog novca.

Tijela ubijenih su pronađena na salašu u zaseoku Vratna kod Јabukovca, a osim poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), pronađeno je i tijelo njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

Novosti saznaju da uhapšeni nije pružao otpor tokom hapšenja. Čak je sa policijom rekonstruisao zločin korak po korak.

Policijski službenici pronašli su pretragom šume na putu od Јabukovca ka Štubiku automatski pištolj škorpion sa prigušivačem i poluautomatsku malokalibarsku pušku sa prigušivačem, zakopane u zemlju, a sa kojima je, kako se sumnja, Davor P. izvršio navedeno krivično djelo.

– Pretresom salaša osumnjičenog, policija je pronašla, takođe zakopane, još dvije malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije – navode u MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

RTRS