Svi treba da znaju šta drugarstvo znači, zajedno smo ljepši, zajedno smo jači, dobro poznate stihove djetinjstva onih koji su odrasli u Srbiji složno u glas pjevaju mališani iz Tanazanije i to zahvaljujući srpkinji Dijani Kocić koja volontira u ovoj afričkoj zemlji.

Video snimak postavljen na njenom instgram profilu na kojem se vidi kako puna učionica afričke djece pjeva pjesmu “Svi treba da znaju šta drugarstvo znači” Dragana Lakovića oduševio je veliki broj korisnika ove društvene mreže i postao potpuno viralan.

– Svi treba da znaju šta drugarstvo znači. Ono kad srce vrišti, a ne može da plače na sred časa dok moji sedmaci pjevaju pjesmu o drugarstvu. Kada bi Dragan Laković znao da će više od 100 đaka u Tanzaniji za dva dana pjevati na srpskom njegovu pjesmicu, šta li bi rekao? Da li bi vjerovao? Danas smo vježbali tek sat vremena. Sutra nas čeka novi dan. A ja sam morala da podijelim i ovdje sa vama ovu ljubav – napisala je Dijana u svojoj objavi.

Dijana je prije nekoliko mjeseci odlučila da napusti stalni posao u Beogradu i ode u Afriku gdje radi sa tamošnjom djecom, podučava ih i pomaže im da steknu elementarna školska znanja, a između ostalog pomogla im je i da propjevaju čuvenu dječju pjesmu Dragana Lakovića.

Podučavanje djece je samo jedan od segmenata Dijaninog volontiranja u Tanzaniji, budući da se ona već nekoliko mjeseci trudi da ovim mališanima obezbijedi osnovne uslove za obrazovanje, te je čak uspjela da ujedini 300 ljudi otpočne renoviranje jedne škole u kojoj svojim đacima drži časove.

(Blic)