Hrvatski mediji prenose najnovije detalje u slučaju napada na Srbe kod Knina koji su gledali utakmicu Crvene zvezde.

Hrvatska policija privela je u srijedu pet osoba koje su učestvovale u napadu na goste koji su u lokalu u Uzdolju kod Knina 21. avgusta gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Јang Bojsa.

Šibensko-kninska policija traga za još desetak neidentifiovanih napadača na Srbe.

Šibenska policija navodi da je napad na Srbe u Hrvatskoj u Uzdolju bio unapred planiran, a osobe koje su uhapšene zbog sumnje da su ga počinile, pripadnici su navijačke grupe Torcida. Јedan od njih u navijačkom je nasilju vrlo vjerojatno učestvovao prije samo mjesec dana, naveo je Index.hr.

– Kao dio navijačke grupe iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, na osnovu prethodnog dogovora, zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Јedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima – rekao je načelnik policijske uprave šibensko-kninske.

Hrvatski mediji juče su prenijeli i da je među hapšenima i jedan 22. godišnji mladić koji je napao sezonce na Braču, uzvikivajući “Ko je ovde Srbin, ko je ovde Srbin”.

Tada je, podsjetili su hrvatski mediji, prošao samo s opomenom uz obrazloženje da je bio u alkoholisanom stanju.

Tanjug