Srećko Trifković, osumnjičen za teško ubistvo Damira Ostojića Šijana i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić, juče je u strogoj tajnosti doveden u zgradu Republičkog javnog tužilaštva na saslušanje, saznaje Srpskainfo.

Trifković je doveden u pratnji više vozila Sudske policije Republike Srpske, ali detalji njegovog saslušanja nisu poznati, a pretpostavlja se da je vezano za predmet koji se vodi protiv njega u ovoj pravosudnoj instituciji.

Tokom dovođenja Trifkovića nije bilo jačih mjera obezbjeđenja na kakve je javnost navikla tokom ranijih dovođenja ovog osumnjičenog, kao i njegovih saučesnika.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je ispitivan oko njegove, ali i uloge njegovih saradnika, u ovom ubistvu.

Ono što je zanimljivo u ovom slučaju jeste da ni njegova advokatica juče nije bilo upoznata da je Trifković dovođen u Specijalno tužilaštvo.

Advokatica Tatjana Savić juče je za Srpskainfo rekla da ona nema informaciju da je njen klijent ponovo saslušavan.

Srećko Trifković, osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića, sproveden je krajem jula ove godine iz Kazneno-poravnog zavoda Zenica u Okružni sud u Banjaluci, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Tužilac je zatražio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični potpupak uticajem na svjedoke ili saučesnike.

Srećko Trifković iz Pala osumnjičen je za krivična djela teško ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Јošić iz Banjaluke.

Prema našim informacijama, krajem prošle sedmice republički tužilac je saslušala i Miloša Obradova i Stefana Samardžiju, vezano za ubistvo Šijana.

Foto: privatna arhiva/screenshot Facebook

Damir Ostojić

Obradov i Samardžija dugo vremena sarađuju s Trifkovićem i nalaze se u pritvoru u Banjaluci, zbog njihove umiješanosti u ubistvu Ostojića.

Izvor Srpskainfo je rekao da su Obradov i Samardžija tokom novog saslušanja samo potvrdili ono što su i ranije rekli tužiocu.

Oni su priznali da su učestvovali u prevozu „škode“, koju je u noći ubistva koristio ubica Ostojića.

Prema njihovoj izjavi, koju su ranije dali, oni su bili od Trifkovića angažovani da „škodu“ prevozu do Banjaluke, ali su to odbili. Tvrde da su „škodu“ odvezli do Travnika i da su je tu preuzele druge osobe, a da su oni dobili određenu kovertu.

Tokom ispitivanja tvrdili su da nisu znali za šta će biti korišteno ovo vozilo. Međutim, policija u svojim izvještajima tvrdi da su oni dovezli automobil u Banjaluku i da su kritične noći vozili ubicu.

Damir Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine, a te kobne noći saučesnici su pratili njegovo kretanje i javili ubici da je krenuo kući.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48 ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala sa 16 projektila, od kojih su 5 pogodili u tijelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta. Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave.

Oni su zatim tim spornim automobilom pobjegli u banjalučko naselje Bistrica, gdje ih je najvjerovatnije čekao još jedan saučesenik.

U tom mjestu zapalili su „škodu“, a prilikom pregleda vozila u njoj je nađena i puška koja je najvjerovatnije korištena u vrijeme ubistva.

Prema nekim informacijama, sumnja se da ubica nije iz BiH i još da je isto veče napustio granice naše države.

Prepoznavanje

Sandra Jošić, supruga ubijenog Damira Ostojića Šijana, nakon što je ranije u Republičkom tužilaštvu izvršila prepoznavanje osumnjičenih, izjavila je da je jako zadovoljna dosadašnjim radom policije Republike Srpske u ovom predmetu.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Sandra Jošić

– Nisam očekivala da će se ovako brzo rešiti ubistvo. Nadam se da će tako biti i u nastavku, da će se u što kraćem roku sve završiti, a odgovorni kazniti najstrožom kaznom i bez ijedne sekunde pomilovanja – istakla je Jošićeva.

Prema našim saznanjima, ona tada nije prepoznala uhapšene kao osobe koje su pucale na nju i supruga.

(Goran Obradović, Nikola Morača)

Srpskainfo