Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić ocijenio je nekulturnom i ogavnom današnju izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka, koji smatra ludošću i pozivom na rat inicijativu da Narodna skupština Republike Srpske razmatra neustavan prenos nadležnosti sa Srpske na BiH.

– Riječ je o nekulturnom ispadu iza kojeg se krije namjera da Crnadak i dalje ostane na funkciji ministra – rekao je Srni Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

Stevandić kaže da ljudi poput Crnatka iznose ogavne i nemoguće konstrukcije koje su rezultat isključivo licemjerja i laži.

Prema njegovim riječima, Dragan Mektić, Mirko Šarović i Igor Crnadak, koji su u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, spremni su da izjavljuju najnevjerovatnije konstrukcije, vrijeđaju ljude i iznose notorne laži.

On je istakao da će se zajednički dogovoriti pobjednička koalicija u Republici Srpskoj, koja je Crnatka delegitimisala kao predstavnika Srpske.

Stevandić naglašava da je Crnadak jedino predstavnik lidera SDA Bakira Izetbegovića i sarajevskih političkih krugova, dok lider SNSD-a Milorad Dodik ima najveći politički kapacitet zato što je dobio najveći broj glasova, nedostižan ljudima poput Crnatka.

– Nadam se da će to građani Republike Srpske odbaciti, kao što su to učinili na izborima, jer su to isključivo podmetanja koja su namjenjena ispunjavanju želja stranih mentora i partnera u Federaciji BiH – rekao je Stevandić.

On kaže da je ovo usmjereno protiv Srpske, a Dodik im je “samo dobar alibi”.

– Svi mi koji predstavljamo većinsku volju Republike Srpske imamo dužnost da odgovorimo budućim izazovima i zainteresovani smo za budućnost Srpske, a ne za svoje fotelje i zato mi rizikujemo mnogo više – konstatovao je Stevandić.

SRNA/RTRS