Navijači Partizana našli su i objašnjenje prerane smrti jednog od najomiljenijih fudbalera na našim prostorima: “Bog je sastavljao idealni tim, a napad tog tima mogao je da predvodi samo Mance”

Prije tačno 34 godine, u saobraćajnoj nesreći, život je izgubio legendarni Dragan Mance, najdraži sin Partizana, istinska zvijezda jugoslovenskog fudbala. Sa svega 22 godine Mance je stekao status legende kluba – za pet sezona u crno-bijelom dresu na 117 mečeva postigao je čak 42 gola.

Debitovao za Partizan 22. novembra 1980. godine, da bi pet godina kasnije potpisao novi ugovor sa beogradskim klubom. Posljednju utakmicu u „crno-bijelom“ dresu odigrao je 1. septembra 1985. godine, protiv podgoričke Budućnosti.

Preciznim šutem sa 11 metara donio je pobjedu svom timu, a navijačima veliku radost. Samo dva dana kasnije crno-bijele je „zavio“ u crno. Poginuo je u saobraćaju, žureći na trening, ispisavši tako najstrašnije poglavlje legende o Manceu, koja traje.

Navijači Partizana našli su i objašnjenje prerane smrti jednog od najomiljenijih fudbalera na našim prostorima: „Bog je sastavljao idealni tim, a napad tog tima mogao je da predvodi samo Mance“.

Stihovi – „Otiš’o si Dragane ostala je tuga, uvek će te voleti grobari sa juga“ – i danas su aktuelni kao i prvog dana kada su nastali.

Bio je sportista, ali i čovjek plemenitog kova. Najvećeg, „vječitog“ rivala – Crvenu zvvezdu – veoma je cijenio.

„Otiš’o si Dragane ostala je nevera, tebe nisu mrzeli Cigani sa Severa“, poruka je kojom su navijači Crvene zvezde ispratili dostojnog rivala i sjajnog čovjeka, velikog Dragana Mancea.

Izvor: IN4S