Petogodišnji T. A. dječak koji se umalo udavio u Grčkoj, u Pefkohoriju, probudio se indukovane kome, u dobrom je zdravstvenom stanju i oporavlja se, a uskoro bi mogao i da bude otpušten kući.

Da je mali T. A. sada dobro potvrdio je emotivnom fotografijom objavljenoj na društvenoj mreži Fejsbuk njegov otac. Na ovoj društvenoj mreži osvanula je fotografija njih dvojice iz bolničke sobe kako zajedno poziraju.

“Doktori u pokušaju” napisao je otac dječaka uz objavljenu fotografiju.

Ispod fotografije nizali su se brojni komentari podrške dječaku i njegovim roditeljima koji su na ovogodišnjem ljetovanju doživjeli potpunu dramu.

Podsjećamo, dječak je nezgodu doživio 22. avgusta kada se umalo udavio na plaži u blizini Akva parka u Pefkohoriju.

Kako su tada ispričali očevici, jedno desetogodišnje dijete je izvuklo mališana ispod, a iz vode ga je iznio vlasnik samog vodenog parka.

Kada je dijete izvučeno nije disalo, niti je imalo puls. Na plaži se kao turista našao i ljekar koji je djetetu dao vještačko disanje i pokušavao da ga reanimira.

Na svu sreću imao je ko da reaguje, pa je dječak jako brzo prebačen u bolnicu u Solunu gdje je neko vrijeme bio na aparatima.

Dječak je sada dobro, a kako pišu pojedini beogradski mediji, nezgoda neće ostaviti trag na njegov respiratorni i centralni nervni sistem.

Srpskainfo