Trojica muškaraca preminula su na licu mjesta, a jedno dijete je povrijeđeno u stravičnom udesu, koji se juče rano ujutru dogodio na auto-putu Novi Sad – Subotica, kod mjesta Žednik, kada je automobil podletio pod kamion. Prema informacijama austrijskih medija, živote su izgubili Safet A, njegov brat Sami A. i rođak Mesut K, a povrede je zadobio Safetov osmogodišnji sin.

Austrijski sajt oe24 navodi da se “audi” doslovno nabio na prikolicu kamiona, vjerovatno, zato što je vozač iz Sivasa, u Turskoj, poslije 21 sat vožnje i pet sati prije sljedeće stanice u Beču zaspao za volanom.

Nije poznato da li je Safet A, prevodilac iz Bregenca, u Austriji, iz Beča trebalo da nastavi direktno za Foralberg i samo odveze brata Samija A. u Beč. Zna se samo da su dvojica braće, od kojih je stariji poznati biznismen i jedan od osnivača bečke partije “Zajedno za Beč”, poginuli u strašnoj nesreći.

Njihov šurak Mesut K, koji je sjedio pozadi, takođe je poginuo. Preživio je samo osmogodišnji sin Safeta A. Majka dječaka Fatma A. nije bila u kolima.

Podsjetimo, nesreća se dogodila oko 6.20 sati kod mjesta Žednik, a uviđaj su uradili policija i zamjenik osnovnog javnog tužioca iz Subotica. Za sada je poznato da su na licu mjesta poginula tri muškarca iz putničkog vozila marke “audi”, dok je dijete prevezeno u bolnicu u Subotici.

Kako saznaje Blic, kamion srpskih registarskih oznaka kretao se u pravcu graničnog prelaza Horgoš, brzinom od 80 kilometara na čas. Velikom brzinom mu se približio i zatim naletio na njega vozač “audija Q7”, austrijskih registarskih oznaka u kome su bili turski državljani.

Srpskainfo