Visoko je u šoku nakon vijesti da je 18-godišnji Amar H. izgubio bitku za život.

Naime, on je sinoć teško stradao u nesreći kada se „audi“, njemačkih registarskih oznaka, zabio u stub ulične rasvjete. Od siline udara motor je ispao iz vozila.

Odmah nakon nesreće, nesrećni 18-godišnjak, životno ugrožen, hitno je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je i operisan. Nažalost, samo sat vremena nakon operacije, mladi Visočanin je preminuo.

Kako saznaje Avaz, mladić se spremio za spavanje budući da je rano jutros trebao na posao, kada je došao njegov prijatelj i pozvao ga da odu na piće i provozaju se. Nakon kraćeg nagovaranja, 18-godišnjak je, ipak, pristao da izađu.

Na kućnim vratima njegov otac ih je upozorio da ne voze brzo, da je ulica mokra i da budu pažljivi. Samo pet minuta od njihovog odlaska porodicu je šokirao poziv kojim im je saopšteno da su doživjeli nesreću.

– Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, ponijelo ih je, okretali su se na ulici, a onda su udarili u stub rasvjete. Nažalost, najveći udarac bio je desnom stranom, na kojoj se nalazio stradali Amar – priča prijatelj stradalog.

Uprkos vanljudskim naporima zeničkih ljekara, mladić je izahnuo sinoć u 1.15 na Odjeljenju hiruškog šoka. Roditelji stradalog mladića, koji su odmah stigli u KB Zenica, skamenili su se na vijest da su izgubili sina.

Još nije poznato kada će biti sahrana stradalog 18-godišnjaka, a uviđaj na mjestu tragedije, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK, trajao satima.

Operisan i vozač Emilio G.

Vozač BMW, Emilio G, takođe je zadobio povrede ruke, zbog čega je sinoć operisan u zeničkoj bolnici.

Kako saznaje Avaz, njemu je operisan lakat, a vidno izgubljen i potresen nesrećom, sinoć je uspio samo prokomentarisati ljekarima u bolnici da ga je ponijelo i da je udario u banderu.

Srpskainfo