Beograd, 5. septembra 2019 - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obisao je danas u Budimpesti srpsku obrazovni centar "Nikola Tesla" i najavio podrsku drzave, a decu pozvao da vole svoju otadzbinu. PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetiće u sledeći petak, 13. septembra, opštinu Drvar kako bi prisustvovao velikom skupu koji će se održati u tom gradu u znak podrške srpskim povratnicima u Federaciju BiH.

Potvrdio je ovo juče lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, koji je naveo da će na skupu biti prisutan i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, te mnogi drugi zvaničnici.

Stevandić je na svom Instagramu napisao da Ujedinjena Srpska tim povodom organizuje i besplatan autobuski prevoz iz Banjaluke za građane koji žele da prisustvuju skupu u Drvaru.

Organizator je opština Drvar, a početak skupa je planiran za 18 časova.

– Opština Drvar organizuje okupljanje u znak podrške Srbima povratnicima, koji će se održati u Drvaru na platou ispred Radničkog doma sa početkom u 18 časova – napisao je Stevandić.

O posjeti Vučića Drvaru u četvrtak je na svom Instagramu najavio i sam predsjednik Srbije, ali nije precizirao datum posjete.

– Upoznao sam člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s rezultatima sastanaka u Budimpešti, analizirali smo situaciju u regionu i poziciju srpskog naroda. Dogovorili smo da zajedno posjetimo Drvar – naveo je Vučić na svom nalogu na Instagramu.

Srpskainfo