Predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić zakazao je za petak, 13. septembar, novu sjednicu gradskog parlamenta na kojoj je, osim aktuelnog časa, jedina tačka dnevnog reda Prijedlog rješenja o izmjeni rješenja stalnih radnih tijela.
Mešić je napomenuo da sjednicu zakazuje na zahtjev i uz potpise 20 odbornika, a da će usaglašavanje sa gradonačelnikom i predsjednicima odborničkih klubova uslijediti “u narednom periodu”.

Odbornici Skupštine grada Prijedora ukinuli su na zasjedanju, održanom prije dva dana, četiri akta koja su donijeli u februaru, a koja je Vlada Republike Srpske u julu osporila.

Riječ je o rješenjima kojima je Skupština grada Prijedora na sjednici održanoj 13. februara razriješila dotadašnju i imenovala novu Komisiju za izbor i imenovanja, te razriješila dotadašnji i imenovala novi Odbor za žalbe grada Prijedora.

U međuvremenu je osporena Komisija za izbor i imenovanja na više sjednica donijela više akata, uključujući i promjene u stalnim radnim tijelima, zbog čega će se ova materija sada ponovo naći pred odbornicima.