Pre 11 godina javnost je šokirala vest o smrti Dina Dvornika. Poznat kao „kralj funka“, splitski muzičar ostao je upamćen po hitovima koji su omiljeni i danas.

7. septembra 2008, u 44. godini preminuo je hrvatski kralj funka, legendarni Dino Dvornik. Hrvatsku javnost ta vest pogodila je poput groma, no najgore je bilo njegovoj porodici, supruzi Danijeli i ćerki Eli.

Odmah su počele priče kako je Dino umro od predoziranja, no Danijela je tvrdila kako se Dino godinama nije drogirao. To su potvrdili i nalazi obdukcije koji su pokazali da je preminuo u snu od mešavine tableta koje je uzimao.

“Umro je od miksa tih tableta, koje je uzimao nekoliko dana pre svoje smrti. Uzimao je tablete za spavanje, smirenje, protiv bolova, antidepresive, a povremeno i metadonsku terapiju. Prema rečima lekara, njegovo telo je bilo u izuzetno dobroj kondiciji i svi organi su mu bili zdravi. Hemijski sastav tih tableta prouzrokovao je komplikacije disajnih puteva i on je umro u snu. Nešto slično se dogodilo i Hitu Ledžeru, australijskom glumcu koji je takođe uzeo preveliku količinu tableta za smirenje”, rekla je tada Danijela.

„Umro je tužan, nesrećan i depresivan“

Dino je oduvek bio psihički labilan. Imao je problem s depresijom i bio je sklon zavisnostima. Takođe je žudeo za pažnjom, a kada su javnost i kolege počeli da ga zaboravljaju, psihički je potonuo.

“Moj sin umro je tužan, nesrećan i depresivan”, kazala je njegova majka Dijana nakon Dinove smrti. Tvrdila je da su kolege Dina ignorisale poslednjih deset godina života, ne želeći da sarađuju sa njim.

No, pravi razlog Dinove duševne boli bila je smrt njegovog oca Borisa Dvornika, koji je preminuo samo šest meseci ranije. Borisova smrt slomila je Dina.

Dino je iza sebe ostavio hitove koji se i danas rado puštaju u klubovima. Njegova muzika je obeležila kraj osamdesetih i rane devedesete, kada je Dino bio najveća zvezda.

Ovo su neki Dinovi hitovi koji se i danas slušaju po klubovima.

Prva Srpska TV