Pred njima je velika borba – naglašava predsednik Srbije

Odbojkašice Srbije, koje u nedelju od 18.30 igraju finale Evropskog prvenstva, kao i košarkaši koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u Kini (nedelja 14.30), šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, istakao je predsednik Alekasndar Vučić, tokom vojne vežbe “BEGEJ 2019” u Titelu.

On je čestitao odbojkašicama ulazak u finale i uputio zahvalnosti i njima, kao i košarkašima, na borbenosti i svemu što cine za našu zemlju.

– One šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, kao i naši izuzetni košarkaši – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Titelu.

Kada je reč o fudbalu, Vučić je rekao da tu predstoji velika borba, jer mnogo toga mora da se promeni, da se popravi infrastruktura, od stadiona do stručnog i igračkog kadra.

Preneo je deo razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tokom nedavne posete Budimpešti, o utakmici Ferencvaroš – Dinamo, u kojem je Orban primetio da Ferencvaroš posle 15 godina igra Ligu Evrope, da Mađarska ima sve više stadiona i da njihov fudbal polako napreduje…

Fudbal Srbija - Portugal

Ronaldo slavi, dok Luka Jović tuguje posle trijumfa Portugalaca na Marakani; Foto: Marko Jovanović

– To je za naš važno. Moraju u Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu da se rađaju fudbaleri. Nije Dragiša Binić rođen u Beogradu, došao je iz Kruševca, a bio je najbrži igrac… To nam je potrebno – primetio je Vučić.

Dodao je da očekuje više uspega u budućnosti u fudbalu, kao i da u rukometu možemo mnogo toga da promenimo i popravimo uz dodatna ulaganja.

Podsetio je da je mnogo uloženo vaterpolo, te da Savez više nema nikakve dugove, kao i da se ulaže i u klubove.

– Kako zemlja bude ekonomski napredovala više ćemo da ulažemo. Pokušaćemo sa Mađarima zajedničke pripreme da napravimo, posebno u plivačkim sportovima, da možemo da napredujemo – rekao je Vučić.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 18.30 u finalu Evropskog prvenstva brani titulu šampiona protiv domaćina Turske.

Košarkaši Srbije i Španije sastaju se u borbi za prvo mesto u Grupi J na Svetskom prvenstvu u Kini danas od 14.30.

(Telegraf.rs)