Peta prvenstvena utakmica i četvrta pobjeda zadržala je fudbalere Rudar Prijedora na deobi prve dvije pozicije na tabeli sa najvećih konkurentom i rivalom za najviši plasman Krupom. Izabranici trenera Igora Jankovića lakše nego što se očekivalo savladali su Kozaru iz Gradiške sa 3:0, a sva tri pogotka postignuta su u prvom delu susreta, tačnije do 29. minuta.

Bio je ovo izuzetno zanimljiv duel starih sportskih prijatelja i rivala, ali i dva trenera koji su ljetos zamijenili pozicije. Trener “rudara” Janković stigao je iz Kozare u grad na Sani, a u suprotnom smjeru otišao je Nedžad Žerić, strateg Kozare.

-Da, bilo je obostranih motiva i želje, a mi smo uspjeli da pobijedimo, osvojimo bodove i to je najvažnije. Vrlo rano otvorili smo utakmicu golom i usmjerili je u našu korist, kako smo željeli. Odigrali smo kvalitentno prvo poluvrijeme gde se samo nas pitalo. Kroz posjed lopte, mirnoću i iskustvo koje imamo i na osnovu kojeg naši igrači kada osjete da protivnik ne uđe u utakmicu kako treba i kad je otvoriš kako treba, sve je lakše kasnije. Mi smo upravo to uradili – istakao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Poslije golova Ognjena Jaćimovića, Bojana Burazora i Dine Kalesića u prvom dijelu igre, u nastavku “rudari” su skinuli nogu sa gasa, nisu nastavili da atakuju, verovatno zadovoljni rezultatom koji imaju.

-Na poluvremenu u svlačionici smo se dogovorili da odigramo mirno, pametno i da svesno prepustimo Kozari terensku inicijativu i posjed lopte, da pokušamo iz polukontre i kontre da ih ugrozimo. Mislim da smo u pojedinim momentima imali situaciju da ih ugrozimo i postignemo još koji pogodak. Imala je i Kozara nekoliko polurilika, ali jednostavno, naši igrači su ispred sebe postavili još jedan cilj, a to je da ne prime gol ni u ovoj utakmici. Evo već peti meč u prvenstvu nismo kapitulirali. To nas je malo opteretilo jer smo više razmišljali o tome da ne primomo gol, nego da ga damo – dodao je Janković.

Već u srijedu Prijedorčane, kao i sve ostale prvoligaše, očekuju utakmice šesnaestine finala Kupa Republike Srpske, a onda slijedi i derbi sa Krupom u Prijedoru, narednog vikenda.

-Zadovoljan sam sam igrom i pobjedom, ali radićemo neke analize, da vidimo šta još možemo da unapredimo u našoj igri. Zasluženo smo pobedili Kozaru iako je teren bio težak, kako nama, tako i rivalu. Okrećemo se BSK-u jer je on prvi naredni protivnik u Kupu Republike Srpske. Za taj susret malo ćemo osvježiti ekipu jer nas čeka i derbi s Krupom za vikend. U sedam dana igraćemo tri utakmice, dosta igrača dobiće šansu, pogotovo oni koji do sada nisu igrali – završio je na kraju Igor Janković, strateg “rudara” sa Sane.

Hamzabegović nesavladiv

Golman zeleno-crnih Mirza Hamzabegović nije nijednom vadio loptu iz svoje mreže ove jeseni u prvenstvenim susretima. Njegova mreža je ostala netaknuta 450 minuta.

-Lijepo je kada vam mreža miruje, a vi pobjeđujete i sakupljate vredno bodove. Ovo nije samo moja zasluga već i saigrača iz odbrane, ustvari cijelog tima jer odbrana počinje od najisturenijeg napadača. Želim da ostanem nesavladan i protiv Krupe u narednom kolu, ali pre svega prvo da završimo kako treba Kup utakmicu protiv banjalučkog niželigaša – rekao je pouzdani čuvar mreže “rudara”.

prijedor24h