PDP nikada neće napustiti institucije na nivou BiH i prepustiti ih na milost i nemilost politikama druga dva naroda, rekla je potparol ove partije Anja Petrović.
Ona je rekla da i u slučaju povlačenja nema garancije da Srbi i srpski interesi neće biti izigrani, a da PDP ne pristaje na kockanje i avanturizam.

Petrovićeva je kao skandaloznu ocijenila izjavu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđana Mazalice – da srpski ministri u Savjetu ministara treba da podnesu ostavke, da bi ih zamijenili njihovi zamjenici koji nisu Srbi, saopšteno je iz PDP-a.

“Mi nikada nećemo napustiti institucije u Sarajevu i prepustiti ih na milost i nemilost politikama druga dva naroda. Srpski interesi se ne brane kukavičkim povlačenjem, nego samo jačim prisustvom u Sarajevu”, istakla je Petrovićeva.

Mazalica je juče rekao da ministri iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara treba da podnesu ostavke ako žele da doprinesu formiranju vlasti na nivou BiH jer u tom slučaju stranke iz Sarajeva neće postavljati izmišljeno pitanje NATO-a.

“Ako ministri iz tih stranaka podnesu ostavke, onda ih mijenjaju njihovi zamjenici koji nisu Srbi. Tada u Savjetu ministara ne postoje Srbi i onda se ne mogu donijeti odluke i tada je blokiran Savjet ministara”, naveo je Mazalica.

SRNA/prijedor24h