Predsjednik opozicione crnogorske stranke Prava Crna Gora Marko Milačić posjetio je nekadašnji beranski aerodrom i tom prilikom izjavio da NATO planira izgradnju vojne baze na tom aerodromu.

“Prema informacijama do kojih je došla Prava Crna Gora od izvora iz Ministarstva odbrane Crne Gore, NATO zajedno sa svojim crnogorskim partnerima ozbiljno razmatra korišćenje kapaciteta nekadašnjeg beranskog aerodroma u svrhe izgradnje svojevrsne NATO baze”, rekao je Milačić, a prenijela Prava Crna Gora.

Kako je naveo Milačić, razlozi za NATO bazu na nekadašnjem beranskom aerodromu su brojni, ne samo zbog toga što tamo već postoji aerodromska pista, i objekti nekadašnjeg aerodroma, već i zbog blizine granice sa Albanijom.

“Treba imati u vidu sve češće relativizovanje naše granice u korist Albanije, kao i zbog blizine sa kasarnom koja se po NATO standardima gradi u Andrijevici, a a Crna Gora već spremila 17 miliona evra”, istakao je Milačić.

On je takođe podsjetio da nakon perioda kada je ovaj aerodrom služio za civilno vazduhoplovstvo, u jednom periodu je služio i kao vojni objekat za obuku vojnih pilota, ali da su mnogo puta čuli, naročito od bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića, da će beranski aerodrom da se vrati svojoj namjeni.

“Prava Crna Gora, ali i ja lično želim da poručim odavde iz Berana da nećemo dozvoliti da se ovdje, u srcu Vasojevića, izgradi NATO vojna baza. Prije ćemo izabrati da ovdje bude katun za ovce, nego za NATO vojnike. Pozivam sve Vasojeviće i građane Berana da zajedno dignemo glas protiv ovih zlih, i po državu Crnu Goru opasnih, nauma”, zaključio je Milačić.

Izvor: Tanjug