Na prvoj ozbiljnijoj prepreci, tačnije najjačem protivniku i glavnom konkurentu na putu ka tituli i povratku u Premijer ligi BiH fudbaleri Rudar Prijedora su zapeli i pali. Nepropustljiva odbrana je poklekla, nesavladivi golman Mirza Hamzabegović je primio dva gola koja još nisu viđena na Gradskom stadionu u Prijedoru otkada je on između stativa.

-Čestitam kolegi Zoranu Mariću i Krupi na pobedi. Bila je ovo prava takmičarska utakmica. Prvo poluvreme smo ušli oprezno u susret, i jedni i drugi. Krupa je povela faktički iz prve stvorene šanse golom Golubovića. Bio je prelep gol! Nakon toga smo se vratili i uspeli u prvom poluvremenu da uspostavimo terensku inicijativu, gde smo imali još dve-tri, možda, neke polušanse. Drugo poluvreme je bilo dosta nervozno, disciplinovano i s jedne i s druge strane. Mislim da je Krupa imala samo taj slobodan udarac i šut i na njihovu sreću je završio u našem golu. Fudbal se igra za golove, a ne za šanse tako da mislim da je realno da je utakmica završila nerešeno, po svemu viđenom i prikazanom na terenu – tužno je konstatovao Igor Janković, trener Prijedorčana.

Mnogi, odlazeći sa stadiona su prozborili sebi u bradu – nismo bili miljenici sportske sreće jer je Krupa pobedonosni gol postigla sa više od 30 metara.

-Ovaj put nismo imali sreće. Jednostavno fortuna nam se okrenula, dobili smo, opet ponavljam, golove iz jednog šuta u prvom i “slobodnjaka” sa preko 30 metara. Život ide dalje, okrećemo se narednim utakmicama, pre svega u Kupu BiH u sredu protiv Slavije. Sigurno ćemo pokušati da osvežimo ekipu i da je vratimo psihološki na pravi put. Kao što je rekao kolega Marić trka je tek krenula, ima još dosta utakmica i kvalitetnih protivnika. Najbitnije je se što pre vratiti se psihološki i ući u pobednički ritam – dodao je Janković.

Na pitanje da li je ovo najgora utakmica Rudar Prijedora u sezoni, Igor Janković je rekao:

-Derbi nije bio lep za oko jer je bilo dosta taktički postavki, obostrano disciplinova igra. Nijanse su odlučivale. Bilo je puno nekih duela i trke koja nije dopadljiva za gledaoce, ali jednostavno to je važnost utakmice. Najgora je jer je prva koju smo izgubili. Gde smo stvarno imali ispred nas i najkvalitetnijeg protivnika. Ponavljam, nijanse su odlučivale i da je utakmica otišla na drugu stranu mogli bi da govorimo da je najbolja. Ekipe igraju loše i pobede, nekad besprekorno taktički iznesu susret i izgube. To je fudbal. Žao mi je gledalaca na tribinama, koji su morali da pokažu malo više poštovanja za naše igrače, a ne da kada smo primili prvi pogodak počne negodovanje sa tribina. Takav smo narod i mentalitet i zato smo tu gde jesmo!

Dok je noć padala na Prijedor “usamljeni jahači” su zaključivali: valjda će Rudar Prijedor iz derbija izvuči krucijalne pouke za buduća vremena…

Zahvalnost “Alkohol bojsima”

Igor Janković se dotakao i najvatrenijih navijača Rudar Prijedora popularnih “Alkohol bojsa”:

-Hvala našim vernim navijačima, “Alkohol bojsima” koji nam daju vetar u leđa kad je najteže. Treba biti jak posle svega. Izgubljena je jedna bitka, ali ne i rat. Nadam se da ćemo smoći snage da se vratimo na pobednički kolosek, odnosno nadoknadimo zaostatak od tri boda koji sada imamo u odnosu na Krupu.

Sportski žurnal