Da DNS-u ne vlada harmonija, već dugo je jasno, ali se u praksi rijetko dešavalo da poslanici ove stranke glasaju različito.

Međutim, u posljednje vrijeme takve situacije su sve češće, a juče su, prilikom izjašnjavanja NSRS o kandidatu DEMOS-a za novog ministra trgovine i turizma Suzani Gašić, članovi Kluba DNS-a različito postupili.

Tako su poslanici Milan Radović, Đorđe Popović, Duško Ivić i Aleksandar Glavaš izašli iz sale i nisu glasali, dok su poslanici Dane Malešević, Slavko Gligorić, Mirko Sovilj i Darko Banjac glasali za stav vladajuće koalicije i izbor Suzane Gašić.

Za dobre poznavaoce unutrašnjih odnosa u DNS-u, jedino iznenađenje bio je postupak Aleksandra Glavaša iz Istočnog Sarajeva, koji je do sada pripadao struji Darka Banjca, a sada je reagovao identično kao Milan Radović i njemu bliski poslanici.

Izvori iz ove stranke ističu da dio poslanika DNS-a blizak Milanu Radoviću ne želi da prihvati koaliciju s SNSD-om i zagovara istupanje iz vladajućeg bloka, te priklanjanje SDS-u i PDP-u, što će biti naročito vidljivo uoči lokalnih izbora, dok su drugi poslanici, predvođeni Darkom Banjcem u NSRS, odnosno Nenadom Nešićem u Parlamentu BiH, lojalni partneri SNSD-a.

Izvor: opcija.net