????????, 23. ????????? /????/ - ?????? ? ??????? ????? ????? ??????????? ???????? ??????? "????? ???????", ???? ??????? ? ?????? ???????????? ????????? ???? ????? ?? ???????????? ?? ???????? ? ?????????.

Polaznici šeste generacije Ljetne škole glume u Pozorištu Prijedor će u subotu, 28. septembra, premijerno izvesti predstavu “Karakteri”.

Riječ je o 10 mladih uzrasta od 14 do 22 godine, koji su polaznici Ljetne škole glume Omladinskog dramskog studija “Živko Desnica”, koje djeluje u okviru prijedorskog pozorišta.

Glumac i voditelj škole glume Dean Batoz rekao je da će to biti prilika da prijedorska publika vidi rezultate tromjesečnog rada ovih polaznika.

– Predstava je kompilacija poezije, monologa i scena jer je teško naći dramski predložak teksta koji odgovara svima i po godinama i da svi budu podjednako zastupljeni – pojasnio je Batoz.

On je dodao da je ova grupa mladih možda najbolja generacija do sada i da neke od njih u decembru očekuje rad na predstavi “Na zimskom raspustu”.

Škola glume organizuje se radi popularizacije pozorišne umjetnosti, približavanja mladim ljudima i da se popuni postojeći ansambl.

U predstavi “Karakteri” pred prijedorskom publikom predstaviće se Valentina Grujčić, Ivana Stevanović, Anđela Marić, Katarina Rendić, Đurđica Jeftić, Jelena Medić, Maja Zekanović, Miloš Stojnić, Nikola Gnjatović i David Kešin.

Svi ovi mladi ljudi saglasni su u ocjeni da su proveli možda najljepši ljetni raspust do sada, da su postali jedna složna porodica i da su tokom trajanja škole glume naučili osnove glumačkog zanata, ali i mnogo više o životu.

Cijena ulaznice za premijeru predstave “Karakteri” je 5 KM, a cjelokupan prihod biće usmjeren za liječenje trogodišnje Milice Jeličić iz Ljeskara kod Prijedora, koja boluje od tumora na kičmenoj moždini.

SRNA/Srpskainfo