Dosta pažnje posvetili su danas francuski mediji tome što je dio srpskih navijača izviždao minut ćutanja povodom smrti bivšeg francuskog predsjednika Žaka Širaka, pred početak polufinalnog susreta protiv Francuza.

Oglasila se, preko Twitera, čak i francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu.

“Kakav meč! Bravo za Srbe i ‘plave’. Ostao mi je ipak gorak ukus poslije minuta ćutanja za predsjednika Širaka koji je omelo nekoliko srpskih navijača. Sport treba da okuplja”,  napisala je između ostalog ministarka.

Preko društvenih mreža reagovali su i mnogi drugi navijači. Ogroman broj ljudi u hali nije ni znao zbog čega, zapravo, Srbi negoduju. Poznavanje bliže istorije im nije jača strana, nisu ni bili pogođeni bombardovanjem 1999, a mnogi u sali nisu tada ni bili rođeni.

Oni koji su, s druge strane, znali o čemu se radi, naglašavali su da odavanje pošte, ipak, nije bilo pravi trenutak za ovakvo reagovanje. Neki francuski navijači su na društvenim mrežama tokom utakmice isticali da ih je sve to toliko naljutilo, da su poslije navijali još žešće.

Bilo je, međutim, i onih koji su na ovakve vijesti u komentarima na interentu odgovarali da razumiju Srbe, jer je učešćem u intervenciji NATO Francuska u vrijeme predsjednika Žaka Širaka stala protiv Srba, a u korist Kosova, na kome danas vlada mafija.

Francuski mediji su podsjetili šta se dešavalo krajem devedesetih, a primjetili su i natpise “Kosovo je Srbija” u hali.

(novosti.rs)