Na putevima u nadležnosti Policijske uprave Prijedor od sutra pa do 31. oktobra biće sprovedena pojačana kontrola učesnika u saobraćaju putem radarskog sistema “dual”.

Ovaj radarski sistem namijenjen je za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila, saopšteno je iz grdiške Policijske uprave.

– Navedeni radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče – navodi se u saopštenju.

Mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, poseban efekat postiže noću, a moguće je mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran “dualom” obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada je riječ o ograničenju brzine kretanja, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.