Novu prvenstvenu etapu fudbaleri Rudar Prijedora imaju na banjalučkom Predgrađu gdje će u subotu, 5. oktobra (15.30 časova) gostovati kod Željezničara.

-U malo smo žešćem, da ne kažem paprenijem ritmu, igramo svaka tri do četiri dana po jednu takmičarsku utakmicu. Imamo iza sebe prvenstvenu pobjedu protiv Tekstilca iz Dervente, ali i eliminaciju iz Kupa BiH poslije penala od Rudara iz Kaknja. Želimo da idemo dalje, jer poslije Željezničara igramo u Kupu Republike Srpske protiv Borca, pa onda nam dolazi duel u Brčkom protiv Jedinstva… Dakle, čeka nas paklen tempo, ići ćemo korak po korak. Ne želimo da se vraćamo na prošle pobjede i poraze, idemo u Banjaluku po nova tri boda. Čeka nas izuzetno mlada ekipa koja stasava uz nekoliko iskusnih prvotimaca. Očekujemo da će se Željezničar protiv nas braniti fanatično i pokušaće da dođe do svojih planova nama. Međutim, sve osim nova tri boda je neuspjeh za nas. Nastojaćemo da podignemo ekipu i motivišemo, odnosno dođemo do nova tri boda – istakao je Dino Sikirić, pomoćnik Igora Jankovića.

Prijedorčani nemaju problema oko sastava tima stručnom štabu su svi igrači na raspolaganju.

-U suštini, iskreno, moje mišljenje je da se ne traba da vraćamo na ono što je bilo. Razgovorali smo i sa igračima i nama je u interesu da se ne mislimo više na susret sa Kakanjcima. Idemo dalje. Ispali smo pomalo nesrećno imali i dobrih šansi da prođemo, na kraju eliminacija boli. Želimo što bolje da se spremimo za Želju, da se vratimo na pravi kolosijek – dodao je Sikirić.

Kapiten Nemanja Pekija je takođe optimističan:

-Imaćemo tešku utakmicu u Banjaluci. Odradili smo analizu protiv Rudara iz Kaknja da vidimo gdje smo griješili, da se greške ne ponavljaju. Idemo u Banjaluku da se nadigravamo, čeka nas mlada i nezgodna ekipa. Banjalučani igraju na umjetnoj podlozi pa ćemo morati da se naviknemo da odigramo dobru utakmicu, osvojimo nove bodove i ostanemo u vrhu prvenstvene tabele.

prijedor24h