Dragan Amidžić Amidža iz Novog Sada, koji je večeras ubijen u sačekuši, bio je poznat po svom, nimalo uobičajenom ponašanju.

Prije nekoliko godina oklopnim vozilom u Mišeluku i Sremskoj Kamenici uništio je kolovoz i zaštitnu ogradu i zašta je dobio prekršajnu prijavu.

Novosađani su ga prije svega znali po ludačkoj vožnji privatnim mlaznjakom, a pamti se i njegov verbalni napad na gradonačelnika, kao i obračun s novinarima.

Imao gliser i brze motore

Novosađani kažu da je Amidžić, imućni biznismen, radio po Novom Sadu šta god je htio!

“Svi ga u ovom gradu znaju po bezobraznom i bahatom ponašanju! Pre svega je poznat po vožnji privatnog mlaznog aviona „galeb“. Ima običaj da leti na maloj visini i tako ugrožava ljude i kod njih izaziva strah i uznemirenje. U aprilu pretprošle godine nadletao je centar grada tokom trajanja političkog mitinga, a na plaži Štrand je na svega nekoliko desetina metara izvodio akrobacije. Poznat je i po tome što „bentli“ i „porše“ vozi neverovatnom brzinom gradskim ulicama”, rekao je prije nekoliko godina za “Kurir” izvor iz novosadske policije.

Amidžić je svojevremeno izvrijeđao tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

Osim aviona i skupocjenih automobila, Amidžić je posjedovao i gliser i brze motore.

Amidžić je prije nekoliko godina napao i novinara tadašnjeg TV Apolo.

“Dok je novinar snimao prilog, Amidžić ga je brutalno i siledžijski napao i počeo da mu preti smrću! Sve vreme se pozivao na političku podršku koju ima”, saopštio je tada TV Apolo, što je pokojni Amidžić kasnije demantovao.

Poslovi kojima se bavio Amidžić

– bio je vlasnik hotela „Sajam“
– u njegovom posedu je bilo nekoliko ugostiteljskih objekata
– posjedovao je nekoliko benzinskih pumpi

Izvor: ATV