Most preko rječice Bistrice u Niševićima jedan je od prvih infrastrukturnih objekata koji je obnovljen nakon poplava koje su ovaj dio grada Prijedora pogodile u maju i junu ove godine.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je obišao završne radove na ovom infrastrukturnom objektu za koji je iz budžeta grada izdvojeno 13.000 KM. On je podsjetio da je u majskim i junskim poplavama stradalo 20-ak mostova i oko 300 propusta te da šteta procijenjena na infrastrukturnim objektima iznosi 1.360.000 KM.
“Vlada Republike Srpske je pomogla sa 500.000 KM, a ostalo će morati riješiti grad Prijedor”, rekao je Đaković.
On je dodao da je ovo jedan od prvih mostova koji se obnavljaju, kao i da mu je dat prioritet zato što je most bio potpuno srušen i bio je odsječen čitav ovaj dio naselja koji prelazi preko rječice Bistrice.
On je pozdravio spremnost građana da se i samo uključe u sanaciju šteta.
“Na mnogo mjesta prihvatili su da im samo obezbijedimo građevinski materijal za propuste, a da će oni uraditi ostali dio posla. Zajedno sa našim građanima ćemo rekonstruisati sve što bude se moglo rekonstruisati od problema koji su ostali poslije ovih poplava”, rekao je Đaković i dodao da je preostalo da se na ovom mostu postavi još ograda.
Mještanin Plamenko Anđić rekao je da su poplave 5. juna uništile postojeći most, da je pet domaćinstava na području gdje se spajaju katastarske opštine Niševići i Omarska bilo odsječeno i da je gradska uprava reagovala odmah drugi dan.

prijedorgrad