Ono što su planirali u duelu protiv Slavije fudbaleri Rudar Prijedora su i ostvarili – zabeležili su sedmu prvenstvenu pobedu, savladali su “sokolove” rezultatom 2:1 i nastavili su poteru za liderom iz Krupe na Vrbasu. Nisu zeleno-crni bili efikasni kao u Kupu BiH (4:1) protiv istog rivala, ali su uspeli u jednoj tvrdoj, pravoj prvenstvenoj utakmici da osvoje bodove.

Nastupali su Prijedorčani oslabljeni u ovom susretu bez Predraga Zekanovića i Slaviše Maksimovića, ali su pronašli alternative koje su uspešno odgovorile postavljenim zadacima protiv kluba iz Istočnog Sarajeva.

-Svaku utakmicu ulazimo bez tri ili četiri igrača zbog raznih stvari, ali da ne ulazimo u to. Bila je ovo prava prvenstvena utakmica, za nas više psihološki teška jer je bilo pod moranje da pobedimo. Imali smo tri-četiri dobre situacije, da smo ranije poveli bilo bi mnogo povoljnije. Teren je bio dosta težak, iako to ne deluje sa strane, teško je bilo razviti igru i našu prepoznatljivu pas igru – istakao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Bio je ovo treći duel Prijedorčana i “sokolova” ove jeseni, prvi odigran u Istočnom Sarajevu završen je bez pobednika, ali i golova, da bi u dva domaća susreta “rudari” slavili.

-Slavija se pokazala kao jedna dosta kvalitetna i čvrsta ekipa u zonskom bloku koja nam je pretila iz kontri i polukontri, želeli su da ugroze naš gol. Gosti su dobijali rat u vazdušnim duelima, međutim presudila je velika želja kod naših igrača za pobedom. Mislim da smo na kraju zasluženo pobedili što nam daje dobru i napravili smo sjajnu uvertiru pred derbi u Modriči u idućem kolu – dodao je na kraju Igor Janković.

prijedor24h