Vodeći terapeut za seks i veze otkriva da postoje slučajevi u kojima afera zapravo može spasiti brak

Australijski terapeut Meti Silver kaže da postoje situacije u kojima afera učvršćuje vezu među supružnicima.

Dok prevara može biti veoma bolna i razlog razvoda mnogih brakova, u jednoj situaciji vam zapravo može pomoći. Iako ova tvrdnja zahteva puno razumevanja, zapravo ima smisla.

Nije potrebno da oprostite prevaru kako naterali partnera da se ponaša krivim već da biste zajedno pronašli koren problema i pokušali da ga rešite. Nakon toga, opet zajedno treba da odlučite da li će vaša veza da se nastavi.

Statistika pokazuje da je u 70% brakova jedan partner bio neveran.

Par u krevetu, sex, seks, romantika

Foto-ilustracija: Shutterstock

Iako je monogamija ono što se očekuje kada par odluči da se zavetuje, retka je mogućnost da se o neverstvu uopšte raspravlja.

– Partneri uglavnom ne žele da oproste prevaru što smatram da je loše i može uništiti porodicu, te dovodi do razvoda i patnje dece. – kaže Silver.

Uostalom i prevara nije ono što je nekada bila – čisti fizički kontakt. Sada postoje i druge kategorije prevare: seksting, flertovanje s kolegama na poslu, fantaziranje o nekom drugom dok imaš odnos sa svojim bračnim partnerom.

Meti otkriva da razlog za prevaru nije uvek povezan sa seksom. Ona kaže da neki ljudi koji se osećaju ignorisano ili odbačeno u vezi traže intimnost od drugih jer žele da se ponovo osete poželjnim.

Takođe, manjak seksa ne znači automatski da postoji i manjak ljubavi, sreće i ispunjenosti u vezi. Ovo se posebno odnosi na parove koji su u veoma dugim vezama. Umesto toga njima su druženje, poverenje i međusobna pouzdaost mnogo bitniji od seksa.

(Telegraf.rs)