U Republici Srpskoj i Federaciji BiH FBiH sutra će preovladavati sunčano i toplo vrijeme, sa malo oblaka.

Jutro će biti svježe i vedro, sa maglom po pojedinim riječnim dolinama i kotlinama, a poslije podne sunčano i toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od pet do 13, na planinama oko dva stepena, a najviša dnevna od 19 do 27 stepeni Celzijusa.

Duvaće slab vjetar, promjenljivog smjera.

Meteorolozi i za početak sedmice najavljuju sunčano i toplo vrijeme, uz pad temperature vazduha od utorka, kada se očekuje povećanje oblačnosti. Padavine se mogu očekivati u srijedu, kao i osjetno hladnije vrijeme.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme, a prije podne je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle.

Najtoplije danas je bilo u Grudama gdje je u 14 časova izmjereno 28 stepeni Celzijusovih.

U Mostaru i Širokom Brijegu bilo je 26 stepeni, u Trebinju 25, u Nevesinju, Ribniku, Neumu i Livnu 23, na Han Pijesku i Bileći 22, u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Mrkonjić Gradu, na Sokocu i u Zenici 21, u Prijedoru, Gradiški, Srpcu, Sarajevu, Novom Gradu, Bihaću, Tuzli, na Ivan Sedlu i u Sanskom Mostu 20, u Višegradu, Zvorniku, Rudom, Foči i Šipovu 19, u Kalinoviku, Srebrenici, na Čemernu i u Bugojnu 18, a najsvježije na Bjelašnici 15 stepeni Celzijusa.

SRNA/Srpskainfo