Remi Krupe u Istočnom Sarajevu (0:0) fudbaleri Rudar Prijedora nisu uspjeli da iskoriste i bodovno se približe lideru prvoligaškog karavana Republike Srpske. “Rudari” su identičan rezultat ostvarili na gostovanju u Modriči, pa je dva kola pre kraja jesenjeg dela prvenstvene trke Krupa zadržala pet bodova više u odnosu na prvog pratioca i najvećeg konkurenta.

Pokušavali su izabranici trenera Igora Jankovića da pronađu put do mreže iskusnog golmana Bojana Tripića koji je fantastično branio sve lopte koje su prošle pored njegove odbrane, a na kraju susreta i jedni i drugi su bili nezadovoljni ishodom susreta i podjelom plijena.

-Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali, teška i borbena, tvrda, prava prvenstvena. Ekipa Modriča Alfe je na početku izvršila pritisak, ali mi smo odlično odgovorili i u prvom poluvremenu imali nekoliko obećavajućih akcija i prilika koje nažalost nismo uspeli da iskoristimo i dođemo do vođstva. Drugo poluvreme domaća ekipa je stala u blok i pokušavala iz kontranapada da nam zaprijeti, mi nismo uspeli da nađemo rješenje za taj njihov blok i na kraju se utakmica završila bez golova, neriješenim rezultatom – istakao je Nemanja Pekija, kapiten Rudar Prijedora.

U narednom kolu Prijadorčani dočekuju zahuktalo Podrinje iz Janje, a prije te utakmice očekuje ih težak meč osmine finala Kupa Republike Srpske protiv banjalučkog Borca sutra (14 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru.

-Pred nama je Kup duel koji nam uvek budi motiv jer nam u goste dolazi komšija iz Banjaluke, klub koji u poslednje vrijeme igra sve bolje, efikasnije i uspešnije. Borac jeste favorit po svemu, međutim nećemo se predati, nastojaćemo da pružimo što jači otpor i pokušamo da priredimo iznenađenje. Igramo na domaćem terenu, pred našom publikom, i to samo 90 minuta u kojima je sve moguće. Pa neka budu i penali, samo da prođemo – dodao je na kraju Nemanja Pekija.

prijedor24h