Na području Bratunca pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske uhapsili su muškarca zbog sumnje da je preko društvenih mreže prijetio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, potvrđeno je za Srpskainfo u policiji.

Prema nezvaničnim informacijma, osim Vučiću on je prijetio i uredniku emisije „Ćirilica“ Milomiru Mariću.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su osobu M.M. iz Bratunca zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljeni promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, utvrđeno je da je ova osoba na društvenoj mreži Fejsbuk napravila više objava u kojima je uputila prijetnje predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije “Heli” Milomiru Mariću i Jovani Grgurević.

Policijski službenici Uprave su u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik pretresli objekat koje koristi uhapšena osoba, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima – navedeno je iz MUP RS.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Srpskainfo