Od 31. oktobra, pa do 20. novembra Merkur će ponovo krenuti svojom retrogradnom putanjom

Merkur će u svoj retrogradni hod krenuti 31. oktobra što znači da počinje period velikih nesporazuma u komunikaciji, na putovanjima i u tehnologiji, ali i poruke bivših i zaboravljenih partnera.

U nastojaćem periodu najbolje je da obratite pažnju na sledeće stvari: čitajte mejlove i dokumente pre nego što ih pošaljete i dobro pazite na svaku izgovorenu reč!

Budući da je ovo period nesporazuma i loše komunikacije dobro vodite računa kome šaljete poruke i kakvog su sadržaja, prekontrolišite rad koji šaljete poslovnim partnerima. Ovo je period kada ne treba da verujete u sve što čujete i ni slučajno nemojte davati ljudima dvosmislene odgovore. Smanjite i širenje glasina i tračeva.

U astrologiji Merkur je simbol za sve vrste informacija i komunikacija, odnosno zadužen je za pisanu i izgovorenu reč, logiku, saobraćaj, trgovinu, pregovaranja, kraća putovanja…

Uticaj retrogradnog Merkura na vas zavisi od vaše natalne karte. Ipak, ako on ne pogađa vas lično, može uticati na mnoge ljude iz vaše neposredne okoline.

Retrogradni merkur

Printskrin: Youtube/New Trailer Buzz, NASA

U vreme retrogradnog kretanja Merkura nije dobro da prodajete nekretnine ili da ih kupujete.

Zlatno pravilo za vreme vladavine retrogranog Merkura je da ne pravite velike odluke i da sačekate da se njegov ciklus završi.

Evo šta ne treba da radite tokom nastupajućeg perioda:

1. Ne kupujte skupo pokućstvo. Poredite cene.

Kola, kompjuter, frižider, pa čak i komad nakita nije prepručljivo kupovati tokom retrogradnog Merkura iz više razloga. Prvi, vrlo je verovatno da ćete kupiti nešto sa falinkom. Druga stvar, vrlo je moguće da ćete platiti više i nećete pogoditi period kada je sniženje ili uspeti da se dogovorite oko cene.

2. Nemojte potpisivati ugovore ili obećavati nešto.

Ovo je zapravo i najpoznatiji savet kada je period retrogradnog Merkura u pitanju. Izbegavajte da vaš potpis stoji ispod ugovora, jer ako se to desi vrlo je moguće da će uslediti serija nesporazuma koja će dovesti do lošeg rezultata. Zapravo ovo je odličan period za dogovaranja.

retrogradni merkur planete

foto: pixabay.com

3. Nema potrebe da se sakrivate u mišju rupu – živite normalno! Ipak, očekujte zastoje i malere.

Strpljenje je ključ tokom perioda retrogradnog Merkura. Na primer, ukoliko ste planirali put i shvatite da je tada period retrogradnog Merkura to ne znači da treba da otkažete put! Jednostavno uzmite u obzir da može doći do manjih neplaniranih situacija i dodatno se pripremite. Proverite prtljag kako biste videli da li ste sve potrebno spakovali.

Dobra informacija za sve ljubitelje astrologije je da će sledeće godine, 2020., Merkur biti retrogradan tri puta i to u periodima od 18. februar do 9. marta, od 17. juna do 12. jula i od 13. oktobara do 3. novembra.

Telegraf.rs