U pucnjavi u beogradskom naselju Vračar ubijen je Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa partizanove grupe navijača “Alkatraz”.

Prema prvim informacijama, ubijen je na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka, a u njega je ispaljeno šest metaka.

Marković je u tabor navijača Partizana prešao zajedno sa Aleksandrom Vavićem.

On je kako navode mediji zajedno sa Vavićem i Đorđem Preliće, takođe osuđenom na 15 godina zbog ubistva Tatona, ponikao na Karaburmi, a dvorište osnovne škole “Filip Višnjić” je bilo poznato kao njihovo uporište.

Ljubomir Marković Kića je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem, Draganom Lovreom ranije bio optužen da je izazvao nerede na utakmici OFK Beograd – Partizan 31. avgusta 2008. godine.

Navijačka grupa “Alkatraz” je inače bila u žestokom sukobu sa protivničkom ekipom “Zabranjenih”.

Ubistvo Brisa Tatona

Povodom smrti navijača iz Francuske Brisa Tatona, optuženo je 14 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan – Tuluz.

U optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali Prelić (25), zatim vođa navijačke grupe “Iridućibili” Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa grupe “Alkatraz”, i za sada nepoznati vođa grupe “Rebels”.

Oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge za sada nepoznate napadače. Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku, gdje je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske.

Prelić, Marković, Grković i Puzigaća nastavili su da koordinišu napad na francuske navijače mobilnim telefonima i svima su saopštili da su oni u “Ajriš pabu” na Obilićevom vijencu.

Marković je 2011. osuđen na 30 godina zatvora, da bi kazna bila smanjena na 15. presudom Višeg suda 2018. godine.

(Kurir)