U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas prije podne biće oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a tokom dana vjetrovito i relativno toplo uz prestanak padavina u većini predjela.

Obilnije padavine očekuju se na jugu Hercegovine od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, a lokalno i do 60 litara, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od 15 do 21 stepen Celzijusa, a u mjestima sa fenskim efektom i koji stepen viša.

Duvaće vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jačim udarima vjetra brzine 40 do 55 kilometara na sat, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura jutros u 7 časova: Bjelašnica pet stepeni Celzijusovih, Višegrad osam, Čemerno i Han Pijesak 10, Sokolac i Mrakovica 12, Foča, Rudo, Gacko i Srebrenica 13, Zenica, Ribnik, Mrkonjić Grad, Gradiška i Novi Grad 14, Prijedor i Srbac 15, Banjaluka, Doboj, Tuzla i Bileća 16, Sarajevo, Zvornik, Bijeljina i Trebinje 17, Mostar 18 i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa najviše padavina bilo je U Gackom gdje su pala 72 litra kiše po metru kvadratnom, te u Bileći sa 57 litara.

SRNA/Srpskainfo