Nakon saksofona, koji je početkom 2019. godine kupljen i poklonjen Muzičkoj školi u Prijedoru, „ŠA Fest nastavlja svoju misiju podrške mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

Iz Udruženja „ŠA Fest“ ističu da ispunjavaju svoja obećanja data publici koja  je i ove godine, dolaskom na „ŠA Fest“ i kupovinom ulaznica i pića, podržala inicijativu Udruženja da se dio prihoda usmjeri upravo na podršku mladim umjetnicima.

Ove godine podršku umjetnicima, „ŠA Fest“ započinje stipendijom studentima 2, 3. i 4. godine fakulteta likovnih umjetnosti.

Konkurs je objavljen na stranici www.shafest.com , a može se pronaći i na FB stranici „ŠA Festa“.

– Ovom stipendijom, ispunili smo obećanje i pokazali da smo ozbiljni i iskreni u svojim namjerama da podržavamo umjetnost u svakom obliku. ‘ŠA Fest’ je priča u koju smo svi zajedno uključeni, koja budi sve ono dobro što nosimo u sebi, putem koje postajemo filantropi, promovišemo prave vrijednosti,  čuvamo sjećanje na Mikšu i jedva čekamo sljedeći ‘ŠA Fest’. Kako raste Festival, tako će rasti i broj stipendija, donacija i drugih vidova podrške umjetnosti – izjavio je Goran Krivić, predsjednik Udruženja „ŠA Fest“, ističući da nakon ovog dolazi još dosta novih, lijepih iznenađenja.

Podsjećamo, „ŠA Fest“ je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Održava se svakog avgusta u Prijedoru, a jedan od ciljeva festivala upravo je podrška mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

(Muzička zona)