Diploma Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/, biće poništena, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

“Predstoji izvršenje rješenja prosvjetnog inspektora o poništavanju Megmedagićeve diplome”, rečeno je Srni u Inspektoratu.

Na osnovu saznanja da je Okružni sud u Banjaluci odbacio prijedlog punomoćnika Univerziteta za poslovne studije (UPS) u Banjaluci za odlaganje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora, kojim je Univerzitetu naloženo da poništi diplomu Osmana Mehmedagića, direktora OBA, i proglasi je ništavom u “Službenom glasniku Republike Srpske”, Inspektorat Republike Srpske oglasio je ništavim prethodno doneseni zaključak kojim je dozvoljeno odlaganje predmetnog rješenja.

Naime, punomoćnik Univerziteta pozivajući se na Zakon o inspekcijama u Republici Srpskoj, podnio je Inspektoratu zahtjev za odgađanje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, a istovremeno se s identičnim zahtjevom obratio i Okružnom sudu u Banjaluci.

“S obzirom na to da ovaj organ nije imao saznanja da je istovjetan zahtjev upućen i nadležnom sudu, prvobitno je donio zaključak kojim je dozvoljeno odlaganje izvršenja rješenja do okončanja upravnog spora. Nakon što je utvrđeno da je sud odbacio prijedlog za odgodu izvršenja rješenja, a imajući u vidu da je Zakonom o opštem upravnom postupku propisano da se ništavim oglašava rješenje koje je u upravnom postupku doneseno u stvari iz sudske nadležnosti, ovaj organ oglasio je ništavim ranije doneseni zaključak”, saopšteno je iz Inspektorata.

Izvor: nezavisne.com/prijedor24h